ŠTRBSKÉ PLESO: Tatranská osada sa stane dejiskom Štrbskej športovej smršti

17.07.2012 Poprad

Štrba, 17. júla (TASR) - V sobotu 21. júla sa tatranská osada Štrbské Pleso opäť stane dejiskom podujatia Štrbská športová smršť. Ide o druhý ročník tohto netradičného kultúrno-športového podujatia. „Podujatie je netradičné najmä tým, že dáva možnosť všetkým účastníkom aktívne sa zapojiť do športových disciplín, súťaží a rôznych sprievodných udalostí. Podujatie začne už o 9. hodine ráno nástupom futbalových mužstiev a otvorením futbalového turnaja, ktorý sa bude konať počas celého dňa,“ vysvetľuje vedúci organizačného výboru podujatia Matúš Jančík.
Slávnostné otvorenie je naplánované na 13. hodinu v amfiteátri na Štrbskom Plese. Dôležitou udalosťou bude podľa Jančíka nástup najsilnejších vrcholových športovcov z okolitých krajín, ktorí otvoria 5. kolo Stredoeurópskeho pohára silných mužov STRONGMAN. Pre súťažiacich bude pripravených niekoľko disciplín ako napr. dvíhanie nápravy, dvíhanie áut, ťahanie kamiónu a nosenie Superyoke.
„Nielen pre nežné pohlavie bude pripravený priestor, na ktorom so sprievodom profesionálnej inštruktorky bude pod holým nebom veľký ZUMBA maratón. Fanúšikov Zumby budú čakať tri 45-minútové bloky,“ doplnil Jančík. Najmä muži sa budú môcť vyhrať v kopaní jedenástok, v pretláčaní rukou a v rôznych súťažiach konajúcich sa v celom areáli. Diváci, ktorí sa neodvážia súťažiť, môžu podľa Jančíka vyhrať zaujímavé ceny v tombole, občerstviť sa v bufetových stánkoch alebo so svojimi ratolesťami vyskúšať rôzne atrakcie a hry.
Podujatie vyvrcholí o 19. hodine večerným programom. Po vyhlásení výsledkov siláckej súťaže sa na pódiu objavia osobnosti ako kulturista Pavol Jablonický a fitneska Janka Kordiaková. „Svojou exhibíciou určite upúta pozornosť aj Roman Volák, niekoľkonásobný majster sveta v karate, ale aj silový akrobati František Hečko a Dominka Multáňová. Na pódiu sa predstavia aj bojovníci s bojovým umením Kali, ukážky Ju-jitsu predvedú členovia klubu Laugarício Ju-Jitsu Trenčín pod vedením Petra Svata,“ upozornil Jančík. Priestor na svoje vystúpenie dostane aj rodák zo Štrby Dominik Zeman, juniorský vicemajster sveta v naturálnej kulturistike. O kultúrny zážitok sa postará skupina Metalinda.
Sprievodnou akciou podujatia je aj súťaž o titul Najkrajšia Slovenka športovej smršti, ktorá už prebieha na sociálnej sieti. Z internetového hlasovania postúpi osem dievčat, ktoré sa aktívne zapoja do Štrbskej športovej smršti v troch disciplínach, ktorými sú Zumba, promenáda v plavkách a promenáda v spoločenských šatách. Víťazku určí porota v zložení starosta obce Štrba Michal Sýkora, zlatník a partner podujatia Radovan Blaško, profesionálny fotograf Martin Krystynek, zástupca portálu Najkrajsieslovenky.sk Tomáš Rázga a účastníci podujatia Roman Volák a Pavol Jablonický. „Veríme, že tento bohatý program opäť osloví množstvo návštevníkov Vysokých Tatier a obyvateľov z okolitých miest a obcí, čím sa opäť zvýrazní športový charakter Štrbského Plesa,“ uzavrel Jančík.
 

Vyberte región